sunnuntai 17. elokuuta 2014

Bamlaatsä Stadin slangii?

Blogimme on viettänyt pientä kesätaukoa. Nyt pitkääkin pidemmän hiljaiselon jälkeen kynät on taas teroitettu ja Wienin kuulumisten sijaan kirjoittelemmekin täältä koti-Suomesta muutaman viikon verran!

Kaksi vuotta pois Suomesta on saanut sen aikaan, että osaankin taas nauttia asioista joista aikaisemmin en saanut mitään irti täällä asuessani. Yksi tällaisista asioista on Helsinki. Asuin Helsingissä monen monta vuotta ensin opiskellen ja sitten töitä tehden ja täytyy sanoa, ettei kaupunki tuntunut ikinä omalta niinkuin esimerkiksi Tampere, jossa asuin lukioaikoina. Nyt kuitenkin vietin muutaman päivän ihan aitona turistina Puu-Vallilasta vuokratussa yksiössä ja näin kesän kaunistaman pääkaupunkimme aivan uusin silmin! Stadin Friidua minusta ei edelleenkään saisi, mutta kyllä lämpimänä kesäaamuina oli sitten mukavaa syödä aamupala omalla tunnelmallisella sisäpihalla tai ripustaa illalla pyykkejä narulle kuivamaan ilman, että kuulee liikenteen meteliä vaikka asuukin kätevästi aivan keskustassa! Vuokrasin asunnon Airbnb:n kautta, ja luulen ettei tämä vuokraus jäänyt ainoaksi, sen verran positiivinen kokemus se oli! Saatanpa jopa alkaa vuokrailla omaani Wienin matkailijoille tulevaisuudessa...

Lämpimiä kesäpäiviä tuli sitten vietettyä niin Mustikkamaalla kuin Pihlajasaaressakin, ja pitihän siellä Suomenlinnassakin mennä kääntymään.

 
 


Saaristomaisemien ihailu ja kauniiden vanhojen puutalojen tunnelmasta nauttiminen saivat kyllä viimeistään sen kuuluisan lomamoodin päälle!

- Sanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti