maanantai 18. elokuuta 2014

Vanhan Porvoon taika

Olen käynyt viimeksi Porvoossa kouluretkellä opiskeluaikoina, joten vaikka hatarassa muistissa oli vanhan kaupungin kauneus, ei sen vaikuttavuus ollut muistikuviini täysin oikeutta antavasti tallentunut. Porvoon vanhassa kaupungissa aika on pysähtynyt ja historian havina kaikuu sen hiljaisilla kujilla.



Vanhan kaupungin tori ja sen ympäristö ovat täynnä toinen toistaan ihanampia putiikkeja ja kahviloita, eikä ravintoloistakaan ole puutetta! Aika tietysti loppui (taas) kesken, enkä ehtinyt kaikkiin ihaniin sisustusliikkeisiin sisälle, joten suunnitelmissa siintää Porvoon vanhan kaupungin Shopping Night perjantaina 29.8.! Silloin kaupat ovat auki iltakymmeneen ja kujilla on jos joskinlaista ohjelmaa ja pikkupurtavaa tarjolla. Saanpa haettua ne kaikki ihanat tavarat joita näyteikkunoista himoitsin...

Mainistemisen arvoinen käyntikohde on myös Malmgårdin kartano noin 20 minuutin ajomatkan päässä Porvoosta Myrskyläntien varrella. Kartanolla on oma panimo ja kartanopuoti, mistä saa mukaan ostettua niin panimon tuotteita kuin erinäisiä hiutaleita ja jauhoja, jotka kartanon tiluksilla on alusta loppuun asti valmistettu!



Kyllä kotimaan matkailu on sitten mukavaa!

- Sanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti