perjantai 11. heinäkuuta 2014

Trieste, Portoroz, Piran

Aloitimme heinäkuun minilomalla Italian ja Slovenian rajalla. Suunnitelmana oli lomailla pääasiallisesti Italian Triestessä, mutta koska kaupunki oli valloitettu päivässä, laajensimme lomamme Slovenian aurinkorannoille - ja kyllä kannatti!


Trieste on pieni ja idyllinen Italian rantakaupunki, joka henki surullista autioitumista. Nuoria italialaisia ei liiemmin näkynyt ja tunnelma oli muutenkin epätyypilliseen italialaiseen tapaan pysähtynyt ja haikea. Hyvää ruokapaikkaa oli vaikea löytää, sillä pääkadun lukuisat ravintolat olivat suunnattu vain turisteille: maksoin kolmesta täytetystä ja mauttomasta raviolista 10€. Kaiken kaikkiaan kaupunki on kaunis ja pistäytymisen arvoinen!


Alle kymmenen kilometrin päässä Triesten keskustasta sijaitsee linna Miramare, joka nostatti turistin mielialaa hienoilla puitteilla niemen kärjessä puistojen ympäröimänä. Linnaan pääsi tutustumaan myös sisälle pienellä rahasummalla.


Valitsimme majoitukseksi perheomistuksessa olevan hotellin (Guesthouse Apolonija) Slovenian Sezenian kylässä. Hotelli oli aivan loistava! Aamupala tarjoiltiin pöytiin ruokalaji kerrallaan ja ruokalajit koostuivat kotitekoisista juustoista, kinkuista, munakkaista ja marjaherkuista. Luksusta!

Toisin kuin ennakko-odotuksiin voisi kuulua, Slovenian autotiet ovat erittäin autoystävällisiä ja muutenkin maa henkii vieraanvaraisuutta, puhtautta ja laadukkuutta. Talot ja pihat ovat hyvin hoidettuja sekä kaupunkien ja kylien infrastruktuuri näyttäytyy erittäin toimivana. 


Päätimme hetken mielijohteesta käydä tutustumassa Slovenian rannikkokaupunkiin Piraniin. Hotellin omistaja antoi vinkin matkan varrelle sijoittuvasta hiekkarannasta, joka sijaitsi Portorozin kylässä. Portoroz oli turisteille kaavailtu lomakohde rantabulevardeineen ja lukuisine luksuskauppoineen. Paikka muistutti hyvin paljon Cannesia ja rantaväyläkin oli kuin Ranskan rivieralta. Portorozilta oli noin kuuden kilometrin kävelymatka Piraniin ja maisemat hellivät silmää: kirkas vesi ja virkistävä merituuli tuudittivat nopeasti kylästä toiseen.


Piran oli matkamme yllätys ja huipennus! Kylään ei saa ajaa autolla, mutta läheiseltä parkkipaikalta järjestetään ilmaisia bussikyytejä neljä kertaa tunnissa. Turisteja ja paikallisia oli kylässä yllättävän vähän, mikä meitä yllätti, sillä maisemat ja tunnelma kylässä olivat aivan mainiot! Piraniin täytyy päästä uudelleen!- Eve


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti