sunnuntai 31. elokuuta 2014

Porvoon Ostosten Yö, Loviisan Wanhat Talot, Siivouspäivä. Oi, mikä ihana tekosyy!

Tänä viikonloppuna oli sisustajansieluni taas siellä kuuluisassa seitsemännessä taivaassa. Perjantaina käväisin Ostosten Yössä Porvoossa suvun naisten voimin. Ostosten Yönä kaikki vanhan kaupungin puodit ja kahvilat olivat auki iltakymmeneen ja elävää musiikkia soitettiin kaupungin kaduilla ja kujilla.


Ja kyllähän sieltä olisi tarttunut mukaan vaikka mitä, jos kaikkea sitä ihanaa ei tarvitsisi sitten raahata mukanaan toiselle puolelle Eurooppaa - kuten nämä ihanat tuolit Vallen kirpputorilta Jokikadun rannasta!

 
Lauantaina oli sitten vuorossa Loviisan Wanhat Talot. Ja kuinkas sattuikaan, Siivouspäivä osui sopivasti myös samalle lauantaille! Mehän teimme vielä matkalla Loviisaan välipysähdyksen Mandin Puotiin Pukkilassa, mistä keittiön mattonikin olin hankkinut.

 
 
 

Mandin Puoti on kyllä maailman ihanin pieni aarreaitta ja tämänkin viikonlopun ehdoton ykköskohde! Ensinnäkin puoti sijaitsee vanhassa hirsipirtissa kauniissa maalaispihapiirissä. Puodin omistajat tekevät itse pellavasta käsitöitä sekä kutovat mattoja myyntiin, ja jälki on todella huoliteltua ja kaunista! Eivätkä hinnatkaan päätä huimaa. Olisin mielelläni ostanut mukaan liki koko puodin, mutta tyydyin tällä kertaa vohvelipyyhesettiin sekä koristetyynyyn - kaikki puodin pitäjien taidokasta käsityötä.


Siivouspäivähän on valtakunnallinen kirpputoripäivä, jolloin kenellä tahansa Siivouspäivä-sivustolla rekisteröityneellä on oikeus pystyttää koju minne tahansa ja myydä omia tavaroitaan eteenpäin. Itse suurena vanhan tavaran kierrättäjänä kannatan moisia tempauksia, ehkäpä osallistun itsekin seuraavana vuonna!

Tämän viikonlopun tapahtumien paraatissa Loviisan Wanhat Talot oli hienoinen pettymys. En ollut koskaan aikaisemmin kaupungissa käynyt ja messuille olin asettanut aika korkeat odotukset. Kaupunki vaikutti kuitenkin minun silmääni autioituvalta, eivätkä messuille osallistuvat talot puhutelleet sisustusvalinnoillaan suuremmin muutamia poikkeuksia lukuunottamatta. Mutta väkeä tapahtumassa oli tungokseen asti ja onhan Loviisa kaunis kaupunki, missä sen menneisyys on vielä aistittavissa kaupungin kaartelevilla kujilla ja ylväillä sisäpihoilla!

 
 

  - Sanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti