tiistai 19. elokuuta 2014

Ikaalisten lumoissa

Mökki-ihmisenä tämänkin kesän ehdottomiin lomasuunnitelmiin kuului kesämökkeily. Koska omaa mökkiä ei ole, käytin yhden illan ahkerasti Internetissä ja löysinkin Lomarenkaan kautta ihanan piilopirtin Ikaalisista nimeltä Mörköperän Lumous.

 
Mökki sijaitsee lammen rannalla, noin 30km päässä Ikaalisten keskustasta. Ja koska mökkihän ei ole mökki, jos siellä ei ole kantovesiä ja ulkohuussia, niin täällä niistä ominaisuuksista pääsi nauttimaan! Mutta kuitenkin erittäin käytännöllisesti, sillä kaivoveden sijaan tontille oli vedetty kaksi kunnan johtovesipistettä. Maalaisromanttiseen asuinmökkiin kuului makuuhuone ja iso tupakeittiö, sen lisäksi tontilta löytyivät tunnemallinen rantasauna ja puuliiteri ulkohuusseineen, jotka täydensivät upean supisuomalaisen maalaismiljöön.


Vaikka suurimmat helteet olivatkin jo menneet ohi ja aurinko helli enää parinkymmenen asteen lämpötiloissa, olivat Mörköperän Lumouksessa vietetyt viisi päivää alkuloman ehdottomasti parasta antia!

Mökin lähellä on sadepäivien varalle monta aktivitettia tarjolla. Kävin tutustumassa Seitsemisen sekä Helvetinjärven kansallispuistoihin, joissa aarnimetsässä samoillen väsyneet kaupunkilaiskorvat saivat levätä totaalisessa hiljaisuudessa.

Lisäksi mökin lähellä kohtuullisen ajomatkan päässä olisi löytynyt vielä mm. Tiuran Islanninhevostalli, Mutalan suklaatila sekä tehtaanmyymälä Fröökynän Herkku. Jääköön ne nyt kuitenkin ensi kesää odottamaan, sillä vuokraan Mörköperän Lumouksen varmasti myös tulevaisuudessa!

- Sanna

1 kommentti:

  1. Vaikken ole yhtään mökkeilijätyyppiä, tuo mökki näyttää niin söpöltä, että saattaisin jopa viihtyä siellä ;)

    VastaaPoista