keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Makuuhuoneen muutos

Juoksin ala-asteella koulupäivien jälkeen tuhatta ja sataa kotiin: yksikään Marienhofin jakso ei saanut jäädä välistä! Marienhof toimii oivana aasinsiltana päivitykseeni, jossa vertaillaan suomalaista ja itävaltalaista sisustustyyliä. 

Liikutaanpas siis ajassa taakse päin ja muistellaan tunnusmusiikin tahdissa ohjelman lavasteita. Saksalainen sisustustyyli puri silloiseen 10-vuotiaaseen: kananpojankeltainen seinä, purppuranpunainen sohva, porkkananvärinen matto ja limenvihreät verhot. Wau!!

Jalkauduin ensimmäistä kertaa Wieniin vuonna 2010 nostalgisin tunnelmin: sama värien iloittelu jatkuu paikallisessa sisustustyylissä edelleen ja yleisenä trendinä on, että jokainen huone maalataan erilaisella shokkivärillä. Mieheni asunto oli maalattu yleisten itävaltalaisten mieltymysten mukaisesti: turkoosi olohuone, pinkki makuuhuone, keltainen kylpyhuone, limenvihreä tietokonehuone ja punainen lastenhuone. Oi voi.

Täydellinen remontti ja sisustustyylin päivitys alkoi heti, kun astuin kimpsuineni ovesta sisään. Aloitan ennen ja jälkeen -päivitykset makuuhuoneella. Pinkki ysärimakkari vaihtui harmaaseen.

Kuvia alkuperäisestä makuuhuoneesta: ja kuvat muutoksen jälkeen:
Ennen makuuhuoneesta oli käynti pieneen kylpyhuoneeseen. Päätimme remontissa poistaa kylpyhuoneen ja rakentaa tilalle "kirjaston". Erotimme huoneet toisistaan lasisella liukuovella.


Makuuhuoneessa ei ollut aikaisemmin kunnon säilytystilaa vaatteille, joten rakensimme neljästä lasiovesta koko huoneen korkeuden kattavan vaatekomeron, jonne vaatteet, kengät ja laukut saa hyvin säilytykseen.Huonekalulöydöt tein nettikirppikseltä ja vanhoja, lähinnä kaukoidästä tuotuja, huonekaluja myyvästä huonekaluliikkestä Möbeldepotista.


Vaatekaappi ostettiin muutamalla kympillä. Puhdistuksen ja lakkauksen jälkeen kaapista tuli kuin uusi! 


Vanha pesukaappi löydettiin Möbeldepotin kerran vuodessa järjestettävältä kirpputorilta. Kaappi oli restauroitu ja suoraan käyttöön otettava. 


-Eve

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti