perjantai 25. huhtikuuta 2014

Kotiprojektin puolivuosikatsausNoniin, mitäpä sitä muuta sadepäivän kunniaksi tekisi kuin väsäisi ylpeänä esittelyä kodinlaittoni kuuluisan vaiheikkaista (sekä välillä surkuhupaisista) ensimmäisistä metreistä! Täytyy tähän väliin tosin todeta, että siinä on kyllä jotain sellaista alkukantaista onnistumisen ja riemun tunnetta, kun oma kädenjälki alkaa tuottamaan tulosta.

Tosiaan remppahommat aloitin makuuhuoneesta, jonne sain myös aika hyvin vanhan asunnon huonekalut mahtumaan: sänky, Expedit-hyllykkö sekä vaaterekit ovat kaikki tuomisia edellisestä kodista.


Täältä Wienistä saa kirpputoreilta todella hyvänlaatuista tavaraa ihan huippuhalvalla, kun jaksaa vaan vähän kytistellä ja kierrellä! Makuuhuoneen kattokruununkin ostin käytettynä parilla kympillä. Oli selvää kun korkeakattoiseen huoneistoon muutin, että sellainen on ehdottomasti saatava! Kattokruunun kaveriksi löytyi vielä samanhenkinen messinkinen peili, sekin kirpputorilta.


Vessan seinätarran olen ostanut joskus vuonna yksi Suomesta Ikeasta, nyt se vihdoin pääsi varaston kätköistä käyttöön ja löysi arvoisensa paikan! Sopivaa vessanmattoa en meinannut löytää millään, joten ostin ihan perusnukkamaton 90x90 kanttiinsa, leikkasin siihen pöntölle kolon ja hoppaa  - vessanmatto vastasi haaveitani!

Eteiseen halusin vessan Ikea-vallalle vastusta, ja löysinkin kauniin lampun kirppikseltä kympillä sekä vanhat puulaatikot laajan metsästysprosessin jälkeen paikallisesta Baumaxista. Lamppu tosin on jo alkanut kyllästyttää, ja lähitulevaisuudessa se saakin väistyä uusien tuulien tieltä! Noista puulaatikoista taas sainkin sitten neuvotella ihan putiikin myymäläpäällikköä myöten, mutta koska yrittänyttä ei laiteta, niin lähtihän ne laatikot lopulta matkaan mukaan... Ja niistä en luovu ikinä! :D


Halusin laittaa eteisessä kaikki ihanat kenkäni esille, ja pienen pohdinnan ja etsiskelyn jälkeen löytyi juuri se sopiva hylly Butlersista. Maalaistalotunnelmaa täydentämään ostin lampaantaljan Mömaxista, siihen on sitten mukava upottaa varpaat saappaista riisuttua!

Kylpyhuoneessa vaihdettiin onnekseni asuntoon muuttaessani rikkinäinen suihkukaappi vuokranantajan toimesta ja minä kätevänä tyttönä vaihdoin vielä suihkunpidikkeenkin, kun sekin oli saatu edellisten vuokralaisten toimesta rikki. Kyllä siellä nyt kelpaa suihkutella!
Kylpyhuoneessa saa aina mielestäni olla kunnolla valoa, ja siksipä menin ja ostin uudet ledlamput sekä kattoon että peilin ylle, nekin - yllätys yllätys - Ikeasta.


Koska kylpyhuoneen seinissä oli jätetty näkyviin ilmastointiputkia, sopi tuollainen backstage-meikkilamppu loistavasti kylppäriini! Pyyhekoukut taas tarttuivat matkaan viime kesän Italian matkallani, kun törmäsin Luccassa aivan ihanaan Petit Maison-sisustuskauppaan. Pyyhekouluille oli tietysti saatava samantyylinen teline kylpypyyhkeelle, jonka lopulta kattavien etsintäoperaatioiden jälkeen löysin eBaystä. Väri kun ei ollut ihan sama, spraymaalasin sen uuteen uskoon ja vielä santapaperilla hioin siitä turhat uutuuden merkit piiloon.

Olohuoneesta oli tarkoitus tehdä alun perin vaaleanharmaa, mutta koska sävystä ei täällä koskaan näytä tulevan sama kuin näyteliuskassa, sainkin sen sijaan laventeliin voimakkaasti taittavan harmaan.


Ensinhätään vieroksuin väriä, mutta hetken seiniä katseltuani tykästyinkin siihen hurjasti! Täälläpäin ollaan kyllä tunnetusti hitaasti syttyvää sorttia, että tokkopa tuo yllätyksenä kenellekään tuli, vähiten minulle itselleni. :) Ja kyllähän tuohon hentoon liilaan sopi rakas Ektorp-divaaninikin kuin nenä päähän. Vanha keinuhevonen oli oikea löytö Willhabenista ja lasiovinen kaappi matkusti Salzburgista asti koristamaan olohuonettani. Niin, ja tuo ihana olohuoneeni kattolamppu! Jonkinlaisia pitkäaikaisia patoumia täällä on päästy nyt purkamaan tämän sinkkutyttöboxin sisustamisessa, kun useampi päätös – niin kuin myös tämä olohuoneen kattolamppu – kuuluvat niihin olen-haaveillut-tällaisesta-jo-sata-vuotta-mutten-koskaan-ole-saanut- kategoriaan!

Viimeisenä muuttumisleikissä vuorossa oli keittiö, joka osoittautuikin sitten koko remontin haastavimmaksi osaksi. Se on aina hyvä päätös jättää ne kinkkisimmät jutut viimeiseksi, nostaa kummasti motivaatiota saada homma päätökseen ja raastaa vähemmän hermoja. Kun olin seinille ja kattoon saanut sudittua mutkien kautta uuden valkoisen värin, päätin, että osa vanhoista kaapeista saa lähteä ja tehdä tilaa isolle jääkaappi-pakastinyhdistelmälle. Keskieurooppalaiseen tapaan täällä ei ollut jääkaappia asunnossa valmiina, ihmisillä kun on tapana muuttaa keittiöt mukanaan. Sain sentään olla kiitollinen noista seinälle väsätyistä lastulevyvirityksistä, joita keittiöksikin voisi nimittää..


Kliininen valkoinen pöytälevy sai uutta väriä kontaktimuovista, jonka vielä varmuuden vuoksi tilkitsin silikonilla vesivahinkojen varalta. Keittiössä vastakkaiselle seinälle ostin Leinerista maalaisromanttisen lautastelineen, sekä kirpparilta pienen kasaan taitettavan keittiönpöydän sekä kauan haaveilemani baarijakkarat (nekin sitä kuuluisaa Ikea-mallistoa).
Olin jo remontin alussa päättänyt, että kun kaikki huoneet on saatu asumiskuntoon, ostan itselleni palkinnoksi kahvinkeittimen! En ole siis ensimmäiseen 27 ikävuoteen asti koskaan kahvia juonut, mutta Wieniin muutettuani oli sekin harrastus aloitettava. Wieniin ei mielestäni voi päästä kunnolla sisälle jos ei kahvia juo, se kun on koko kulttuurin sydän. Joten olihan sille kahvinkeittimelle oltava oma pieni pöytä, missä se wieniläinen aamukahvi sitten nauttia. Kaasulieden varalle piti myös hankkia sammutuspeite ja sisustukseen sopiva löytyikin Suomen reissulla Oulunkylän Pikkufantista!

Uusia pikkuprojekteja pukkaa kokoajan. Sain juuri olohuoneeseen sohvapöydän valmiiksi vanhoista puulavoista sekä laittelen hiljalleen parveketta kesäkuntoon, täällä kun on pariin otteeseen päästy jo pariinkymmeneen plusasteeseen.
Seuraavaksi siis niistä kuvia luvassa, siihen asti sayonara!

- Sanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti