maanantai 2. kesäkuuta 2014

Turistina kotinurkilla

Näin ilmojen lämmetessä ja alkavan kesän riemun täyttäessä rinnan, olen pikkuhiljaa alkanut löytämään tieni taas deittailun saloihin. Ja mikäpä sen parempi tapa tutustua omaan kotikaupunkiin, kuin hyvässä (mies-)seurassa! Helatorstaita vietettiin täälläkin pyhän merkeissä ja pidennetyn viikonlopun varjolla pääsin vähän nauttimaan Wienin alkukesän antimista.

Olin jo pitkään suunnitellut käyntiä Leinzer Tiergartenissa. Kyseisessä paikallisessa luonnonpuistossa majailee kymmeniä villisikoja, peuroja ja muita metsän asukkeja, joiden seassa pääsee tutustumaan tähän vuodenaikaan ihanan vehreään lehtimetsään sekä kauas pois kaupungin melusta. Puisto on kuitenkin helposti julkisilla tavoitettavissa ja sinne pääsee kätevästi kaupungin sisäisellä matkakortilla. Leinzer Tiergartenissa tuli tassuteltua 8 km lenkki, mikä mukavasti kiersi Sissin metsästysmajan Hermes Villan, sekä 20 metriin kohoavan Hubertus-tornin kautta - niitä villisikoja unohtamatta.


Toukokuun viimeinen viikonloppu on ilmaistapahtumien juhlaa Wienissä, sillä silloin järjestetään Schönbrunnin puistossa Philharmonikkojen kesäillan konsertti sekä Life Ball-hyväntekeväisyystanssiaiset AIDSin hyväksi, jonka julkisuuden henkilöiden tähdittämää alkuseremoniaa pääsee seuraamaan Raatihuoneen edustalle. Suunnitelmissa oli kovasti käydä molemmissa, mutta tänä vuonna valinta kääntyi vain klassisen musiikin ulkoilmakonsertin puolelle. Tosin toisin kuin Even, mun katsomolohkossa kyllä valssattiin juopottelun sijaan!


Wienin 19. kaupunginosa Grinzing on kuin oma maailmansa. Grinzingin pikkukeskusta on täynnä toinen toistaan houkuttevampia Heurigeneja, joissa voi nauttia niin lasin viiniä kuin kokonaisen illallisen tunnelmallisilla sisäpihaterassella. Grinzingin perällä on kaunis ulkoilumaasto Kahlenberg, jonka rinteet kohoavan Wienin yläpuolelle ja näkymät ovat henkeäsalpaavat! Kesän kuumimmilla helteillä voi käydä kastautumassa Krapfenwaldin maauimalalla ja ihailla maisemia altaan reunalta, mutta koska viime viikonloppuna ei lämpötilat 20 plusasteen yli kohonneet, niin tyydyimme nauttimaan kahvikupposet Cobenzl-kahvilassa kakkupalojen kera!


Näin kahden vuoden ylä- ja alamäkien jälkeen oli kyllä mahtava tunne todeta, että rakastan uutta kotikaupunkiani edelleen kovin. Täällä ei tekeminen helpolla lopu ja kaupungin kauneus jaksaa edelleen yllättää. Ja vaikka kesää koti-Suomessa ei voita mikään, niin kyllä kesä on täällä Wienissäkin sen ehdottomasti hienoin aika! Tulevien seuraavien parin kuukauden tarjontaa siis innolla odotellen... ;)

- Sanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti