keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

... Ja linnan muurit kohoaa, kohoaa ...

Omalla Places to See Before You Die -listalla on aina komeillut Neuschwansteinin linna Etelä-Saksassa Bayernin alueella, Schwangaun kylässä. Linna on muun muassa toiminut inspiraationlähteenä Disneylle ja hulppeat näkymät sekä linnalle että sieltä pois päin ovatkin omiaan kirvoittamaan ihailevia huokauksia.
Viime viikonloppuna sain sitten tämänkin kohteen ruksittaa listaltani pois!


Vaikka itse linna sisältä olikin hienoinen pettymys - linnaa kun ei koskaan saatu valmiiksi sillä rakennustyöt lopetettiin sitä rakennuttaneen prinssin kuollessa nuorena epäselviin oloihin - niin ympäröivät puitteet olivat sitäkin upeammat! Linnojen (kyllä, yksi linna ei prinssille riittänyt) ympäristössä on kaksi järveä, joihin virtaa kristallin kirkas ja jääkylmä vesi ympäröiviltä vuorilta, sekä lukemattomia patikointimaastoja joka tasoon. Näyttipä paikka olevan myös varjoliitäjien suosiossa.


Schwangaun linnakäynnillä on mahdollista pistäytyä uimassa, mikä onkin ihan varteenotettava vaihtoehto sillä sesonkina Neuschwansteinin linnaan saa jonottaa parhaimmillaan kolmisen tuntia. Linnassa kun järjestetään vain ohjattuja vierailuita, joilla mm. valokuvaaminen on ehdottomasti kielletty... Siksi siis kuuliaisesti sisätiloista ei tässä yhteydessä kuvia julkaista.


Itse täytyy taas todeta, että reissun parasta antia oli nimenomaan tuolla suojaisalla, rauhallisella uimarannalla ajanvietto ennen satojen muiden turistien kanssa linnaan pääsyä. Linnoja ja palatseja on tullut tallattua ilmeisesti yhteen elämään ihan tarpeeksi (yksi sellainenkin kun tönöttää liki takapihalla), mutta mikään ei voita syntyjen syvien pohdiskelua hyvän seuran ja viinilasillisen kanssa!

- Sanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti