keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Suuntana Salzburg


Kummini ja serkku, B:n kummitäti, tulivat vierailulle luoksemme Wieniin. Wien on näille reissaajille jo entuudestaan tuttu kaupunki, mutta kaupungin viinitarhat ja -tavernat olivat vielä ennen matkaa uusia tuttavuuksia. Suuntasimme siis Wienin suositulle Heuriger -alueelle Grinzingiin, jossa kadut täyttyvät perinteistä itävaltalaista ruokaa ja talon omaa viiniä tarjoavista kuppiloista sekä majataloista. Tavernojen takapihalla aukeavat omat viiniviljelmät, joiden satoa tarjoillaan niin ruokailun yhteydessä kuin myös pullotettuna kotiin viemiseksi. Nam!

Muutaman Wienissä vietetyn päivän jälkeen ajoimme Salzburgiin, joka on todella kaunis ja miellyttävä kaupunki: historian havinan tuntee keskustassa sijaitsevien linnojen, puistojen ja rakennusten liepeillä. Mozartin musiikin ystävät voivat piipahtaa säveltäjän synnyinkodissa ja asuintalossa. Kaupungissa on lukuisasti upeita kohteita, joita ahkerasti kuvasimme. Blogiini nappasin vain muutaman kuvan Mozartin muistolle: vastatkoon ne Salzburgin tunnelmaa, jossa Mozartin muistomerkit ja kuvat suklaisista kuulapalloista eivät jää turistilta huomaamatta. Vinkki: Salzburgista voi ostaa aitoja Mozartin kuulia, jotka totutun punaisen paperipäällysteen sijaan ovatkin kääritty hopeiseen paperiin!

Linnan alueelta saimme napsaistua kuvan koko Salzburgin keskustasta.


Salzburg hurmasi suomivierailijat, mutta ennen kaikkea sukulaiseni mykistyivät automatkan varrella näkemistämme Itävallan maisemista: maaseudusta, maataloista, järvistä ja ennen kaikkea vuorista. Matkalla Unescon perintökohteeseen, ihastuttavaan pikkukylään Hallstattiin, levähdimme Traunseen maisemiin ihailemaan luonnon kauneutta ja järven raikasta tuoksua. Mikä ihana viikko takana!- Eve

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti