maanantai 6. lokakuuta 2014

Kurkistus kippokaappiin


Tunnustan olevani koukussa astioihin. Intohimoni keramiikkaan on tosin laantunut Wienissä asuttujen vuosien jälkeen, sillä täällä ei ole myynnissä mitään kiinnostavaa keräiltävää. Siksipä ostinkin suomireissulta Anttilasta Annon mukeja, jotka sulautuivat hetkessä arki-Ikeoiden väliin. Piristävää ajanvietettäni on kattauksien suunnittelu ja erilaisten väriyhdistelmien testaus. Tosin kyseiseen hölynpölyyn ei nykyään tohdi riittävän aikaa - syöttötuolin kuuraaminen ja ruokaläjien mekaaninen puhdistus ovat nykypäiväni piristys.


Aamiaisella ja ruokailuun käytän usein Pentikin Inkivääriä, kahvitteluun Vaniljaa. Arkiastioina käytämme kuitenkin edullisia kipposia, sillä niitä rikkuu lapsiperheessä viikottain.


Mieheni isovanhempien luota löysimme vanhan astiasarjan, jonka pihistimme heti mukaamme. Astiasetti on valmistettu entisessä Tsekkoslovakiassa ja henkii vanhan ajan itäblokin patinaa - oikeastaan tällä hetkellä samantyyppiset astiat koreilevat useiden modernien sisustuslehtien ja -kuvien pöytäkattauksissa. En ole vielä päässyt kippoja testaamaan, mutta ehkäpä jo ensi viikolla, kun kummini ja serkku tulevat Wieniin viikon lomalle. En malta odottaa!- Eve

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti