tiistai 6. toukokuuta 2014

Matkailua Wienin lähikulmilla

Kynnys matkustaa ympäri maita ja mantuja on madaltunut wieniläisenä, sillä Itävallan keskeinen sijainti motivoi sekä pitkiin että pikaisiin automatkoihin. 

Esittelen blogissa kaupunkeja, kyliä tai nähtävyyksiä, jotka kokemukseni perusteella ovat tutustumisen arvoisia. Olemme perheeni kanssa tehneet kesäisin paljon viikonloppu- ja päiväretkiä Itävallan enemmän ja vähemmän tunnettuihin kolkkiin: kuumana hellepäivänä ajamme aamusta järvelle ja koleana koiransäällä tutustumme esimerkiksi linnoihin (niitä täällä Itävallassa riittää!). Tässä postauksessa esittelen viime vuoden suosikkini Wachaun (kesäretki) ja Grafeneggin linnan (joulumarkkinoiden aatelipaikka).
Viinistä innostuneiden kannattaa käväistä Wachaun alueella, jonne matkaa autolla Wienistä noin tunnin. Alue on tunnettu hyvästä viinistä, joten mekin eksyimme maistelemaan muutamia lasillisia paikallisten viinitilojen tiluksille. Laatikollinen viiniä tarttui mukaan Domäne Wachaun myymälästä. 
(http://www.domaene-wachau.at/)


Keskieurooppa on tunnettu joulumarkkinoistaan. Marraskuun puolessa välissä Wienin kulmat täyttyvät puisista kojuista ja joulun tuoksuista. Noin tunnin ajomatkan päässä Wienistä, Grafeneggin linnassa, järjestetään kerran vuodessa kolme päivää kestävät joulumarkkinat. Viime vuonna ajoimme Suomen itsenäisyyspäivänä linnalle nauttimaan Glühweinia ja tunnelmoimaan joulunaikaa. (https://www.grafenegg.com/home)

-Eve


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti