tiistai 21. heinäkuuta 2015

Retki Hämeeseen

Kävinpä ystäväni luona juuri Hauholla kylässä ja päätimme kylän vanhalla raitilla hengailun lisäksi pistäytyä yhdessä myös Hämeenlinnassa Tiirinkosken Tehtaalla. Olin lukenut Kodin Kuvalehdestä tästä vanhassa navetassa sijaitsevasta sisustuskaupasta ja kahvilasta, joka oli lehdessä valittu muun muassa Etelä-Suomen 15 parhaan sisustuspuodin listalle, ja odotukset olivat tietenkin suuret. Siinä vaihtuivat verkkarihousut farkkuihin pikavauhtia, kun tämä tyttö pääsi sisustusostoksille!
Puotia oli laajennettu talven aikana, ja meitä oli vastassa suuri, viimeisen päälle remontoitu karjanavetta täynnä toinen toistaan ihanampia sisustusihmeitä! Lisäksi shoppailun lomassa ja ostopäätöksiä kypsytellessä navetassa voi nauttia niin suolaisia kuin makeita herkkuja samalla sisustuslehtiä selaillen!
Vaikka Tiirinkosken Tehdas ei ole penninvenyttäjän taivas, löysinpä sieltä täysin suunnittelemattomasti (kohtuuhinnalla!) itselleni aivan ihanan liukuvärjätystä lasista tehdyn lampun sekä nahkaisen räsymaton. Loman loppuessa eteiseni pääsköön muuttumisleikkiin numero 2!
Kävimme kotimatkan varrella pistäytymässä myös Parolan Rottingissa. Pienen sisustetun puodin lisäksi asiakkaille oli avoinna outlet-halli vanhassa tehdasrakennuksessa. 
Parolan Rottingista ystäväni saikin idean kunnostaa vanhan lumikenkätuolinsa, ja muutaman myyjältä saadun vinkin innoittamina aloimme heti seuraavana päivänä hommiin! Sateen vuosien saatossa pieksemä, lakkansa kadottanut tuolivanhus koki uudesti syntymisen harjauksen, liimauksen, tärpättipesun ja uuden maalipinnan alla, ja vielä pienen pintasäädön jälkeen se pääsee ilahduttamaan jälleen suvun nuorinta polvea!
Kyllä maalla on mukavaa! :)
-Sanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti