200 g | voi |
175 g | tumma suklaa |
4 | muna |
2 1/2 dl | sokeri |
3 dl | vehnäjauho |
1 1/2 dl | kaakaojauhe |
1 tl | leivinjauhe |
2 tl | vaniljasokeri |
1/2 tl | suola |
1 prk (150 g) | Crème fraîche |
VÄLIIN | |
2 dl | vispikerma |
n. 2 rkl | sokeri |
1 rkl | kaakaojauhe |
1 rasia (200 g) | maustamaton tuorejuusto |
KUORRUTUS | |
1 dl | vispikerma |
125 g | tumma suklaa |
KORISTELUUN | |
viikunoita, marjoja... |
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sekoita jäähtynyttä voi-suklaasulaa, kuivia aineita siivilän läpi ja crème fraîchea vuorotellen muna-sokerivaahdon joukkoon.
Kaada taikina leivinpaperilla pohjustettuun Ø 23 cm:n irtopohjavuokaan.
Paista uunin alaosassa 175 asteessa n. 35 min. Kakku saa jäädä keskeltä kosteaksi.
Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan.
Vatkaa väliin tuleva kerma vaahdoksi. Yhdistä sokeri ja kaakaojauhe. Sihtaa kermavaahdon joukkoon. Lisää lusikalla notkistettu tuorejuusto. Tarkista makeus. Levitä seos kakun väliin.
Kuumenna kerma kiehuvaksi kattilassa. Ota kattila pois liedeltä. Lisää joukkoon paloiteltu suklaa ja sekoittele, kunnes tasaista.
Kaada hieman jäähtynyt suklaakuorrutus kakun päälle. Anna valua vapaasti reunoille. Koristele tuoreilla viikunoilla.
Suklaakakku on parhaimmillaan, kun se saa vetäytyä yön yli paistamisen jälkeen. Kakku kannattaa halkaista ja täyttää vasta tarjoilupäivänä.
- Eve
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti