sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Olutta ja ostoksia Kölnissä

Piipahdin opintomatkalla Saksan Kölnissä ja siellä järjestettävillä kansainvälisillä sisustus- ja huonekalumeissuilla. Koska meille oli varattu aikaa avokätisesti maanantaista perjantaihin, käytin ajan hyväksi tutustumalla tuohon tuomiokirkostaan tuttuun miljoonakaupunkiin paremmin!

Itse messukeskus Kölnissä muistutti pinetä kaupunkia kaupungissa, löytyyhän tuosta laitoiksesta kokonaiset 284.000 m² ihmeteltävää. Kolmen tunnin tarmokkaan tarpomisen ja ihastelun jälkeen oli kuitenkin tämänkin urheiluhullun luovutettava. Tässä kuitenkin pieni kurkistus messufiilikseen:

 

Kompaktissa Kölnissä ei matkailijalta ihan heti lopu tekeminen kesken. Kölnin tuomiokirkko on kuitenkin oikeutetusta kaupungin tunnetuin vetonaula ja ehdoton tutustumiskohde Kölniin matkaajalle! Tämä 600 rakennusvuotta vaatinut goottilainen kirkko on taivaisiin kohoavine lasimosaiikkeineen ja suippokaarineen henkeäsalpaavan vaikuttava. Ja pitihän tämän korkeanpaikankammoisen sissipussin kiivetä myös ne 533 porrasta kellotorniin, sillä arvata saatoin, että se oli sen vaivan arvoista!

 
 
 
 

Museoiden ystävälle Kölnissä riittää valinnanvaraa. Tällä reissulla tuli kuitenkin valikoitua vähän hauskempia vierailun kohteita, nimittäin suklaa- ja Harry Potter-museot! Suklaamuseo sijaitsi Reinin joen varrella, ja kalliin sisäänpääsymaksun edestä ei sillä kauniin jokimaiseman lisäksi juuri ollut rahan edestä tarjottavaa. Harry Potter-näyttely sen sijaan herätti sen kuuluisan sisäisen lapsen, ja vaikka museolle sai taittaa taivalta yllättävän paljon noinkin pienessä ja hyvin liikennöidyssä kaupungissa, se ylimääräinen kilometri kannatti!Ja kaikkien lukuisten nähtävyyksien jälkeen voi väsynyt reissaaja lepuuttaa niin jalkoja kuin sielua kölschin äärellä Kölnin lukuisissa pikkukuppiloissa! Kölnin ilta- ja yöelämä on keskittynyt Friesenplatz - Zülpicher Platz akselille ja siellä mekin ahteriamme hiissattiin baarin penkiltä toiselle. Ehdottomiin suosikkeihin lukeutuivat alternatiivinen Alcazar-ravintola belgialaisessa kaupunginosassa, sekä pubit Herr Pimock ja Salon Schmitz Achaaerstrassella.


Jollain tapaa Köln onnistui löytämään paikan tämän reissunaisen osin jo paatuneessa sydämessä ja vaikka sinne ei ihan heti tarvitse päästä uudelleen, niin lämpimästi voin sitä muille reissusieluille suositella!


- Sanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti