torstai 19. kesäkuuta 2014

Itävallan järvillä

Wienin helteillä kaduille ei ole asiaa: asfaltti kuumottaa niin, että paahtuu ja kaupungin lukuisat maauimalat ovat täynnä ihmisiä, joten altaassa voi vain seistä paikallaan samalla, kun joku alituisesti pärskii likavettä silmiin. Olemmekin kesähelteillä ajaneet ympäri Itävaltaa kauniita luonnonjärviä ja hyviä rantapaikkoja etsien. Tänään esittelen niistä muutaman!


Erlaufsee sijaitsee noin kahden tunnin ajomatkan päässä Wienistä ja on erittäin rauhallinen ja siisti uima- ja auringonottopaikka. Olemme ajaneet järvelle usein, ja kovallakin helteellä ranta on hyvin harvaan leiritetty uimareilla ja auringonpalvojilla.


Weissenseen ympäristö on kaunis maalaismaisemineen ja -taloineen. Vietimme järvellä pitkän viikonlopun ja tekemistä riitti luonnosta nauttien. Järven voi kävellä ympäri ja matkan varrella voi poiketa niin eri ravintoloissa, puistoissa kuin leirintäalueellakin. Useasta paikasta saa vuokrattua veneitä, joilla voi soudella ympäri järveä.Wolfgangseelle tullessa kuvittelee ajaneensa etelän hiekkarannoille: vesi on turkoosia, hiekka norsunluun valkeaa ja taustalla kohoaa lehtipuiset vuoret. Näky on henkeäsalpaava ja nostattaa lomatunnelman!
Esittelyn ansaitsee myös paljon ihasteltu kylä Hallstatt, joka sijaitsee järven reunalla ja jonne voi ajaa vain vuorien läpi tunnelista. Paikka on satumainen ja taianomainen, ja vaikka järvellä ei tavallisesti uida, hellepäivää voi erinomaisesti viettää rannalla mahtavissa puitteissa.

- Eve


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti