sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Kappale kauneinta kotikaupunkia

Luin eilen blogikirjoituksen ulkosuomalaisista - Mannerheimin perillisistä, jotka ulkomaille muuttaessaan muuttuvat järjettömän patrioottisiksi suomileijoniksi ja korostavat itseään etuoikeutetuiksi omistaessaan Suomen kansalaisuuden. Tunnistan itseni samaan kategoriaan kuuluvaksi isänmaalliseksi suomikiihkoilijaksi. Silloin tällöin suvaitsen kuitenkin uuden kotikaupunkini näyttää potentiaalinsa, ja voin vain huokaista hämmästyksestä, kuinka kaunista ja henkeäsalpaavaa täällä onkaan. Kesäisin puistot, linnat ja kaupunki kukoistavat kukka-asetelmillaan ja talvisin ympäristöä rikastuttavat toisistaan kauniimmat valaistukset, tuoksut ja joulumarkkinakojut. Tässäpä pieni maistiainen Wienistä!


Wien on tunnettu lukuisista viheralueistaan ja se onkin aivan totta: isoja puistoja ruusutarhoineen ja lampineen löytyy niin ydinkaupungista kuin lähiöistäkin. 


Kaupungin hulppeat rakennukset valaistaan iltaisin, jolloin kaupunki saa aivan erilaisen luonteen ja ulkonäön kuin päivällä. Itse esittelen Wieninvierailijoilleni kauneimmat ydinkeskustan rakennukset iltavalaistuksessa, jolloin rakennusten mahtipontisuus korostuu entisestään.Pieni raitiovaunumatka saattaa turistin ja kaupungissa asustavan pienessä hetkessä metsien, vuorten tai vaikkapa viinitarhojen äärille. Kaupungista löytyy myös lukuisia maauimaloita ja valinnanvaraa löytyy jokaiseen makuun, sillä uimalaksi voi valita pienen ja idyllisen, suuren ja mahtipontisen, Wien-näköalan omaavan, pitkillä vesiliukumäillä varustellun tai vaikkapa Schönbrunnin linnan tiluksilla sijaitsevan.Tervetuloa Wieniin!

- EveEi kommentteja:

Lähetä kommentti