keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Romanttinen Ljubljana

Nyt kun kova puserrus koulun penkillä alkaa olla loppusuoralla, on täytynyt alkaa keksiä mitä erilaisempia tapoja palkita itseään!
Tämän reissunaisen sielu on kaivannut kipeästi jotain aivan muuta matkakohdetta kuin Helsinki-Wien (missä ei kyllä sinänsä mitään vikaa ole) ja Slovenia on keikkunut pitkään kärkipäässä sillä kuuluisalla Minne Matkustan Seuraavaksi-listalla. Kun Ljubljana alkoi kaikista vaihtoehdoista tuntua oikeimmalta matkakohteelta seuraavalle viikonloppureissulleni, mennä hilpaisin ostamaan liput etten ehtisi lorvia onneni ohitse!

Ljubljanan matka oli ensimmäinen, minkä tein täysin yksin ja olin asiasta tietysti etukäteen huikean innoissani - ja yhtälailla peloissani! Vaikka nyt etenkin näin jälkeenpäin ymmärrän sen monia houkuttavan yksin matkustamisen taian, itselleni kuitenkin vahvistui se tosiasia, että olen auttamatta täysin sosiaalinen eläin; minun on pakko päästä jakamaan jokainen kokemus ja ajatus, ja nimenomaan tämä jakamisen ilo kuuluu minulle isona tärkeänä osana matkustamiseen.
  
Ljubljanan romantiikkaa pursuaville pikkukujille oli helppo eksyä kuljeskelemaan ilman päämäärää! Kaupungista puuttuu täysin arjen kiire ja hälinä, etenkin vanhassa kaupungissa meno on lunkia ja aika on kuin vanhoille kivikaduille pysähtynyt. Slovenialaiset ovat erittäin ystävällisiä ja tunnelma Ljubljanassa on muutenkin välitön. Näin yksin matkustavalle se oli myös erittäin turvallinen kohde ja iltahämärissä matka majoituspaikkaan ei pelottanut, vaikka vuokraamani huoneisto sijaitsikin noin 10 minuutin kävelymatkan päässä vanhasta kaupungista.

 
 
Ljubljanan kaupungin kuumuudesta tein puolipäiväretken tunnin ajomatkan päässä sijaitsevalle Bled-järvelle. Tosin matkustuspäiväni valitsin aivan väärin ja päädyin lauantain kesähelteissä satojen muiden slovenialaisten kanssa ihailemaan kaunista järvimaisemaa. Lisäksi juuri kyseisenä lauantaina järjestettiin järvellä vuotuiset nuorten kansainväliset soutumestaruuskisat ja meno oli sitten sen mukaista! Mutta tulipahan nähtyä Bledin lumoava kauneus ja vinkkinä Sloveniaan matkustaville: menkää järvelle arkena, sillä sen kauneudesta saa enemmän irti rauhallisena päivänä!
Seuraava matkakohde onkin sitten taas koti-Suomi! :)

-Sanna

2 kommenttia:

  1. Moikkelis Nanunen. Kiva kun palasit bloggailemaan, täällä on sitä jo odoteltukin :) Ihan mielettömiä koulutöitä olet saanut tehtyä ekan vuotesi aikana, WAU! Onneksi olkoon! Tervetuloa kotiSuomeen, pikaisiin näkemisiin ... t. täti + lauma

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Ihanaa tulla pian sinne kotiin käymään, tosiaan ihan pian nähdäään! :)

      Poista