torstai 15. toukokuuta 2014

Toskanan auringon alla

Nyt sitä on taas pikkuhiljaa palailtu arkeen pitkään odotetun ja ihanan rentotuttavan perheloman jälkeen. Kyllä onnistuneen loman elementit on sitten pienestä kiinni! Joskus riittää, että saa lukea hyvää kirjaa äidin ja siskon kanssa, ulkona sadepisaroiden kaikuessa vanhan toskanalaisen kivitalon seiniin. Hoitokissa sylissä tietenkin! Sitähän sinne alunperin lähdettiin vahtimaan..!


Pistäydyttiinpä myös aina vaan yhtä vaikuttavassa Roomassa. Koska aikaa oli rajoitetusti, emme viitsineet ottaa kulttuuriyliannostusta taikka kuluttaa kaikkea aikaa shoppaillen, niin päädyimme suurimman osan ajasta tallustamaan Rooman kapeita kujia ja upeita aukioita, sekä istumaan joka toiseen kahvilaan juomaan ah-niin-hyvää italialaista kahvia! Grande-koossa tietenkin.
Roomaan matkustavalle vinkki: jos menet sunnuntaina Porta Portesen markkinoille, aloita homma Trasteveren aseman päästä. Siellä saa penkoa sydämensä kyllyydestä ihania kirppislöytöjä toinen toisensa jälkeen! Porta Portesen aukion päässä kun on taas kiinakrääsää silmänkantamattomiin... Mukaan tarttui markkinoilta iso nahkainen matkakassi parilla kympillä, joka pienen ehostuksen jälkeen toimii vielä käytössä helposti seuraavatkin vuosikymmenet!


Toskanassa majoituimme Volterran kupeessa, josta bongasin bussimatkalla Andrea Bochellin Teatro del Silenzio-areenan. Olipahan kokemus! Suostuttelin matkaseurani auringonlaskun aikaan pienelle excursiolle ja tarjolla olikin sitten henkeä salpaavia maisemia! Jos siis autolla olet Toskanan seudulla liikenteessä, kannattaa tehdä Andrea Bochelli-aiheinen iltapäiväretki Lajaticon kylään, sillä teatterilta ei ole pitkä matka Bochellin perheen pitämälle viinitilalle ja -kaupalle! Bochellin viiniä en tosin itse tällä kertaa päässyt maistamaan...
Pakko se on taas tämän reissun jäljiltä nöyrästi myöntää, että sydän on menetetty Italialle täysin! Taas on uusia reissuja suunnitteilla, kuhan vaan toteutukseen asti pääsisivät. Rahaa kun ei enää paljon fiksummin kuin matkustukseen voi tuhlata. Se on kyllä sellainen sijoitus, mikä tarjoaa vastinetta rahalle koko sielun täydeltä. Ja kyllä tämän arjen irtioton voimalla jaksaa taas pitkälle kesään!

- Sanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti